«Smart City»: Франківськ - лідер в Україні за впровадженням е-урядування


Понад 50 міст у світі запроваджують у себе «Smart City (Розумне місто)»

Про це під час оперативної наради у міського голови повідомив начальник відділу програмного та комп’ютерного забезпечення Андрій Чайківський, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами Чайківського, «Smart City» - це застосування інформаційних технологій для покращення життя мешканців міста. У світі «Smart City (Розумне місто)» запроваджується двома шляхами: "з нуля" і впровадженням нових сервісів у місті. Саме по другому шляху пішов Івано-Франківськ

"Це буде єдиний реєстр проектів, які запроваджуються в місті, можливість надіслати свою ідею чи проект, громадяни можуть ознайомитись з електронними сервісами, які працюють для них, також буде календар подій, інформаційні матеріали, нормативні акти та інше. Метою проекту є впровадження новацій та популяризація електронного урядування та розумного міста. На даний час на сайті вже розміщено 52 проекти", - пояснює чиновник.

За словами Чайківського, в Україні ще немає аналогів, щоб міська влада запровадила стільки проектів електронного урядування.

У свою чергу міський доручив кожному управлінню наповнювати сайт інформацією.