Сміття – у нові контейнери: У Франківську з'являться підземні смітники


У Івано-Франківську з’являться нові контейнери для сміття і кілька нових закритих та підземних контейнерних майданчиків для твердих побутових відходів.

Про це повідомив перший заступник директора департаменту житлової, комунальної політики і благоустрою Ігор Сенчук. За його словами, нові контейнери для сміття мають встановити переможці тендеру на вивезення ТПВ, пише Західний Кур'єр.

Загалом у тендері взяли участь чотири претенденти – ДП «Автоколона 2222», ПрАТ «АТП-0928», ТзОВ «АВЕ-Франківськ» та ПП Олійник О.В. Хоча комунальники очікували на більшу кількість учасників, адже, як зазначив І. Сенчук, умовами тендеру цікавилися представники фірм з Києва, Тернополя і Чернівців.

Головними критеріями визначення переможців були наявність у претендентів відповідної матеріально-технічної бази і техніки, спроможність надавати якісні послуги, готовність замінити старі контейнери для ТПВ на нові та забезпечити домогосподарства приватного сектора індивідуальними 120 літровими сміттєвими контейнерами.

За результатами тендеру переможцем по лоту №1 (мікрорайон «Пасічна») визнано ДП «Автоколона 2222», а по лотах №№ 2, 3 і 4 (мікрорайони «Позитрон», «БАМ» та центральна частина міста відповідно) – ПрАТ «АТП-0928».

Водночас І.Сенчук додав, що департамент проводить тендери на облаштування нових закритих контейнерних майданчиків для ТПВ. Уже незабаром вони мають з’явитися на вул. Гнатюка, Хоткевича і Петлюри, а загалом їх має бути зо два десятки.

Також у місті планують побудувати кілька підземних контейнерних майданчиків для ТПВ у місцях, де теперішнє розміщення сміттєвих контейнерів не відповідає санітарним нормам. Перший підземний контейнерний майданчик у Івано-Франківську буде у самому центрі міста, поблизу стоматкорпусу медуніверситету на вулиці Грушевського. Також комунальники  розглядають можливість будівництва аналогічних майданчиків на вулиці Заклинських, біля колишнього пивзаводу, у сквері на перехресті вулиць Мазепи і Гординського та у дворі будинку №2 на вул. Пулюя, мешканці якого скаржаться на розміщення там контейнерів для сміття.