Сморід, таргани і сміття: У Франківську жінка перетворила життя сусідів на пекло


В Івано-Франківську пенсіонерка майже до стелі засипала мотлохом двокімнатну квартиру. Тхне на весь під'їзд, сновигають миші і таргани, але як із цим боротися, сусіди не знають.

Пибирати в своїй хаті сама не хоче, а іншим не дозволяє. Безпорадні й урядники, адже жінка визнана дієздатною, повідомляє СТБ.

Купа мотлоху, порожні пляшки, пакети і тарганів мов у мурашнику. Цим захаращена двокімнатна квартира у багатоповерхівці. Тхне у під'їзді нестерпно.

"То може холера якась бути. Якщо і таргани і миші, вони носять всяку інфекцію. По стінах лазять", - каже сусідка пані Світлана. 

Сусіди бідкаються, мотлохі до квартири позносила пані Марія. Воюють з нею років зо п'ять. Час від часу чистять її оселю, та нині, кажуть, терпець їм увірвався.

"Самі виносимо сміття. Але від нового року вже стільки того сміття назбиралося ,що самі нічого вже не можемо зробити", - жаліється сусід Богдан.

З самого ранку сусіди йдуть до департаменту соцполітики. Тут вони вже вчетверте. Сподіваються, що хоч у супроводі телекамери їх почують.

"Років два тому ми пробували її пролікувати чи визнати недієздатною. Медики не дали висновок, що її захворювання робить її недієздатною",- каже очільник департаменту соцполітики.

Скарг від людей у департаменті мають чималий стіс, але зарадити нічим не можуть.

"Якщо ми, чи поліція виламаємо двері і будемо виносити сміття, вона, як дієздатна особа може подати в суд і виграє його за незаконне проникнення у квартиру", - пояснює заступник директора департаменту соцполітики.

Тож радять звернутися до суду.

Сусіди вже навіть чергування біля під'їзду запровадили, щоб не пускати жінку зі сміттям до під'їзду. Але вона ховає сумки за будинком, а вночі все одно заносить.