Снігопади – у шести регіонах України. Ситуація на дорогах


Станом на ранок понеділка сильній сніг спостерігається у шести регіонах. Проїзд дорогами державного значення та на їх перевальних ділянках забезпечено, заборона руху не застосовувалась.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України.

"Знято обмеження в‘їзду великовантажних транспортних засобів до м. Кропивницький. Обмеження діяло з 16-00 год. 18.03.2018 р., з метою сталої роботи снігоприбиральної техніки в місті. Проїзд дорогами державного значення та на їх перевальних ділянках забезпечено", - йдеться у повідомленні.

Для оперативного забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяно 1120 одиниць техніки та 1470 робітників, в черговому режимі - 891 одиниця техніки та 1200 робітників.

В Укравтодорі працює Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, Служби автомобільних доріг в областях працюють в цілодобовому режимі.

"Заборона руху не застосовувалась. Дорожні організації спільно з ДСНС та підрозділами патрульної поліції оперативно реагували на ситуації з недопущення виникнення заторів на автодорогах", - наголосили в профільному відомстві.

Протягом доби погодні умови на більшій території України визначав активний циклон, який на ранок 19 березня перемістився із західних та південних областей у східному напрямку.

Станом на 08-00 год. 19.03.2018 р. сильний сніг спостерігається у Кіровоградській, Дніпропетровській, Харківській, Луганській та південно-східних частинах Полтавської і Черкаської областей, де сильний поривчастий вітер до 20 м/с спричиняє утворення переметів. Висота снігового покриву в деяких районах сягає до 20-25 см.

Невеликий сніг у Херсонській та Донецькій областях, у Запорізькій області – сніг з дощем. Незначні опади у вигляді снігу в окремих районах Львівської області. Покриття на автодорогах державного значення місцями засніжене. Температура повітря коливається в межах від мінус 6 градусів до мінус 16 градусів.

На перевальних ділянках доріг в Івано-Франківській та Львівській областях невеликий сніг. Температура повітря 8-14 градусів морозу. Стан покриття засніжений.

За повідомленням Укргідрометцентру, 19 березня сильний сніг та хуртовини у Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській, Миколаївській областях. У Херсонській, Запорізькій, Донецькій областях мокрий сніг з дощем, місцями ожеледь. На решті території без опадів; на півдні та сході країни пориви вітру 15-20 м/с.