Снятинські поліцейські знайшли у франківця незаконні боєприпаси


Нагадаємо про те, що на території області проводиться спецоперація «Зброя та вибухівка», під час якої правоохоронці проводять заходи спрямовані на протидію злочинів, пов’язаних з використанням зброї.

Звертаємо увагу, що громадяни, котрі добровільно здадуть незареєстровану зброю у поліцію, будуть звільнені від кримінальної відповідальності та зможуть при наданні відповідних документів зареєструвати її у встановленому порядку.

Так, працівниками Снятинського відділу поліції під час проведення санкціонованого обшуку в домогосподарстві 32-річного мешканця м. Івано-Франківськ, в ході розпочатого раніше кримінального провадження (за ч.2 ст.194 ККУ), виявлено та вилучено предмети ззовні схожі на патрони в кількості 39 штук, які згідно висновку проведеної експертизи є бойовими припасами до вогнепальної нарізної зброї, котрі підозрюваний зберігав незаконно.

Вказані боєприпаси вилучено.

Відомості про цю подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження з бойовими припасами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Сектор комунікації Головного управління
Національної поліції в Івано-Франківській області