Соціальний центр та реставрація дверей: Стали відомі переможці «Міських Ґрантів»


Стали відомі імена проектів-переможців літньої хвилі програми «Міські Ґранти» платформи «Тепле Місто».

Загалом протягом періоду подачі заявок на літню хвилю платформі «Тепле Місто» надійшло 10 проектів, вісім з яких потрапили у short-listі оцінювалися журі.

Бюджет літньої хвилі «Міських Ґрантів» становив 60 000 грн.

Відтак, переможцями стали п’ять проектів:

Реставрація старовинних дверей в пам'ятці архітектури на вул. Шопена, 1 – 15 000 грн. (Ініціатива #ФранківськЯкийТребаБерегти)

Мета проекту – збереження історичної спадщини Івано-Франківська на прикладі реставрації красивих старовинних дверей за адресою Шопена, 1 (корпус Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу). На даний момент двері замінені на пластикові, а автентичні – зберігаються в господарському приміщенні університету. Команда проекту поставила собі завдання відреставрувати автентичні двері та повернути їх на історичне місце і цим самим показати практичний приклад бережного ставлення до старовинних архітектурних елементів, зокрема молодим людям, студентам, які навчаються у даному університеті.

Соціальний центр для учасників АТО та їх родин – 15 000 грн. (Центр для учасників АТО та їх сімей «Бандерівський схрон»)

Адаптація воїнів АТО та їх родин до цивільного життя шляхом фізичної та психологічної реабілітації. В реабілітаційному центрі передбачається виконання масажу, проведення занять на кардіотренажерах, організація інтерактивного дозвілля, робота з психологом, робота в різнопрофільних групах здоров'я, майстер-класи для дітей.

Облаштування майданчика для волейболу та тенісного стола на стадіоні в мікрорайоні Опришівці - 4 000 грн.  (ГО «Один за всіх»)

Метою проекту є пропагування здорового способу життя серед місцевого населення мікрорайону Опришівці та молоді зокрема, надання можливостей вибору населенню, як проводити вільний час – займатися спортом (волейболом чи настільним тенісом).

Фестиваль франківських дворів – 15 000 грн. (ГО «Молодіжне телебачення»)

Свято згуртування для мешканців чотирьох будинків різних районів міста та сусідніх до них будинків, направлене на тісніше знайомство жителів будинків та вирішення спільних проблем. 

Будівництво універсального спортивного майданчику з синтетичним покриттям у мікрорайоні Пасічна – 11 000 грн. (часткове фінансування). (Жителі будинку по вулиці Пасічна, 21)

Створення та облаштування спеціального спортмайданчику у мікрорайоні Пасічна для активного дозвілля осіб різних вікових груп, осіб з вадами руху, інвалідів-учасників АТО. 

Спортивний майданчик призначений для гри в наступні ігри: боча, волейбол, бадмінтон, баскетбол, сепак такро, та ін.