Сьогодні останній день коли франківці можуть голосувати за проекти "Бюджету участі"


Сьогодні, 28 серпня останній день, коли іванофранківці можуть віддати свій голос за один з проектів Бюджету участі.

Про це йдеться на сторінці міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа у соцмережі Facebook.

"Поспішайте підтримати кращий проект "Бюджету участі - 2017", адже сьогодні останній день голосування! Разом ми можемо здійснити мрії франківців", - закликав очільник міста.

Проголосувати можна за посиланням або ж:

- ЦНАП (вул. Незалежності, 9)
- Центральна дитяча бібліотека (вул. С.Бандери)
- Міська централізована бібліотечна система (вул. Короля Данила,16, )
- Бібліотека-філія №3 (вул. Г. Хоткевича, 52а)
- Бібліотека-філія №4 (вул. Є. Коновальця,132а)
- Читальний зал центральної міської бібліотеки (вул. Пилипа Орлика, 5). 

Міська цільова програма «Партиципаторне бюджетування (бюджет участі) у м. Івано-Франківську» встановлює та регулює систему взаємодії виконавчих органів Івано-Франківської міської ради та жителів міста Івано-Франківська щодо реалізації проектів за рахунок коштів міського бюджету.

У сучасному громадянському суспільстві зросла соціальна активність людей та з’явились активісти, які мають бажання долучатись до вирішення проблем суспільства. У жителів виникають ідеї, як покращити благоустрій територій міста, провести соціальні, культурно-митецькі, спортивні заходи тощо. Соціальна активність суспільства вимагає створення дієвих інструментів співпраці та залучення громадськості до вирішення питань життєдіяльності міста. Вдалим світовим досвідом щодо технології залучення громадян до процесу підготовки та прийняття рішень є партиципаторне бюджетування.