Спецкомісія перевірить законність будівництв навколо стадіону на Шухевичів


Сьогодні, 8 червня в Івано-Франківську відбулась позачергова сесія міської ради.

Серед іншого депутати розглянули питання про припинення діяльності комунальної установи міський центральний стадіон "Рух" шляхом перетворення його в комунальне підприємство, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Під час обговорення питання депутат міської ради Віталій Мерінов попросив міського голову дати протокольне доручення ДАБК перевірити всі нові будівництва навколо стадіону "Юність" на Шухевичів.

У свою чергу Руслан Марцінків зауважив, що це справді потрібно зробити, адже вчора навіть заступник міністра молоді і спорту звернув увагу на ці новобудови.

"Вчора мені було дуже незручно, коли Ігор Гоцул сказав, що напевне Палац спорту на цьому місці передумали зводити через нові будівництва навколо стадіону", - каже мер.

Водночас заступник міського голови Олексій Кайда запевнив, що питанням законності цих будівництв займеться спеціальна комісія.

"Там є багато приватних будинків і керівництво ДЮСШ раніше дозволяло залазити деяким з них на територію стадіону. А тепер виявилось, що державний акт на землю стадіону не відповідає реальній ситуації. Тож створена спеціальна комісія, яка розслідує це питання і результати розслідування представить на розгляд сесії", - пояснив Кайда.

Тоді Мерінов поцікавився чому відмовились від ідеї будувати Палац спорту позаду стадіону "Рух" де є вільна земельна ділянка, що належить міськраді.

Олексій Кайда пояснив, що наразі ніхто не відмовлявся від цього варіанту і питання опрацьовується.

"Зрозумійте, що збудувати таку велику спортивну споруду - не сарай збудувати. Це клопітка і довготривала робота. Дана ділянка за площею є такою ж, як і стадіон на Шухевичів. Єдине питання, яке виникло в обласної ради - щодо облаштування парковки біля майбутнього Палацу спорту. Втім ця споруда буде і для міста, тож ми самі облаштуємо підземну парковку з міського бюджету. Департамент земельних ресурсів разом з архітектурою вже опрацьовує це питання",- каже заступник міського голови.

Нагадаємо, на початку грудня минулого року в облдержадміністрації запропонували звести Палац спорту на місці стадіону обласної ДЮСШ, що на Шухевичів, 21. Таку пропозицію навіть винесли на розгляд Івано-Франківської облради  проте депутат міської ради Віталій Мерінов разом з іншими протестувальниками зірвали сесію. Відтак через безлад і штовханину у залі облрада відклала розгляд питання. Опісля, відбулись громадські обговорення, де сусіди майбутнього Палацу спорту виступили проти будівництва. Не знайшла ідея підтримки й серед деяких спортсменів, які наразі займають на стадіоні. У підсумку питання зняли з розгляду сесії, поки міська влада не запропонує інші ділянки для будівництва.

Читайте також: Конфлікт через спорткомплекс на Шухевичів: Хто з відомих сусідів заліз за межу стадіону?

Як виглядає франківський стадіон, де пропонують звести спорткомплекс

Уряд виділив 150 млн грн на "Палаци спорту". Франківськ залишився ні з чим