Спішіть у храм, обійміть один одного: Московський патріархат закликає ігнорувати карантин


Настоятель Києво-Печерської лаври, митрополит УПЦ МП Павло розкритикував українську владу за заклики обмежити релігійні обряди під час карантину через поширення коронавірусу.

Натомість, у своєму зверненні до вірян митрополит закликав часто відвідувати церкви, оскільки причиною спалаху коронавірусу, на його думку, «є людський гріх».

Не виключенням є і богослужбова діяльність священників Московського Патріархату на території Івано-Франківської області. Котрі, ігноруючи карантинні обмеження, за ініціативою Високопреосвященнішого Серафима, у такий час продовжують звершувати хресні ходи в обласному центрі і прикриваються при цьому "благими ділами" підносячи молитви про припинення коронавірусної епідемії.

І все це роблять публічно і поширюють у мережі Інтернет. В тому числі і тут. Мабуть, такими діями розраховують на отримання лояльності і любові від мешканців Прикарпаття.

За коментарями активних користувачів у соцмережах також ширяться чутки, що духовенство УПЦ МП як в Івано-Франківську так і в інших населених пунктах області у вербну неділю і на Пасхальні свята мають намір провести масові богослужіння.

Нема питань, віра у кожного своя але ж....КАРАНТИН.....

Зауважимо, що така поведінка духовенства УПЦ МП в Україні та на Прикарпатті з моральної точки зору є неприйнятною а з точки законодавства нашої держави прямо суперечить обмеженням на проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Це стосується і релігійних заходів та зборів у храмах.

Вони порушують положення ст. 325 Кримінального кодексу України про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням. Нею передбачено штраф або обмеження волі до трьох років. А у разі, якщо це призвело до тяжких наслідків, порушення карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

А також, кодекс адмінправопорушень Стаття 44-3. Порушення правил щодо карантину людей:

порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

Тому, якщо у вас є громадянська і національна свідомість і бажання уберегти себе та рідних від цієї недуги, при виявленні порушень КАРАНТИНУ - НЕГАЙНО ПОВІДОМЛЯЙТЕ ПРАВООХОРОННІ ОРГАНИ.

БЕРЕЖЕНОГО БОГ БЕРЕЖЕ!

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!