Спокій прикарпатців у святкові дні охоронятимуть півтори тисячі правоохоронців


Правоохоронці вже працюють за посиленим варіантом оперативно-службової діяльності і готові забезпечувати публічну безпеку і порядок під час Великодніх та травневих свят, зокрема - релігійних, поминальних та пам’ятних заходів.

Працівники поліції спільно з військовослужбовцями Національної гвардії та представниками громадських формувань нестимуть службу з охорони правопорядку біля культових споруд у період богослужінь, а також численних культурно-масових заходів, тож громадяни матимуть змогу звернутися до них у разі потреби. Як передбачається, на Великдень в області проводитимуться святкові богослужіння в 952 храмах, розташованих в 700 населених пунктах, у яких візьмуть участь близько півмільйона громадян, інформує прес-служба нацполіції в області.

Мешканці Прикарпаття традиційно відзначаються толерантною поведінкою під час Великодніх свят. Разом з тим краянам та гостям області варто не втрачати пильності, подбати про збереження свого майна та недоторканність осель, залишаючи їх на тривалий час. Також слід бути уважними під час перебування у місцях масового скупчення людей.

З метою недопущення різного роду провокацій під час проведення зазначених заходів на Івано-Франківщині вдвічі збільшено кількість нарядів для забезпечення охорони публічного порядку в населених пунктах. Водночас правоохоронці сподіваються на правосвідомість громадян і бажають усім радісних святкувань без прикрих випадків.