Спорт і карантин. Як тренуються франківські спортсмени?


У зв’язку з карантином всі змагання призупинені, спортивні зали та майданчики закриті, тренування дозволені лише членам штатних збірних команд України і лише на свіжому повітрі.

Вихованці місцевих дитячо-юнацьких спортивних шкіл призвичаїлись тренуватись в режимі онлайн. Так, щодня тренери кожного з відділень викладають в соціальні мережі відео з тренувань своїх підопічних. За словами директорки СДЮСШОР № 1 зі спортивної гімнастики Людмили Голіневич, затяжний карантин дуже серйозно вплинув і на завершення навчального року в школі. «Зазвичай, в травні у нас відбувались змагання, на яких спортсмени підтверджували виконання масових розрядів і таким чином переводились до наступної групи підготовки. Цьогоріч, через COVID-19, наші вихованці тренуються в онлайн режимі, дотримуючись карантинних рекомендацій. Сподіваємось на те, що за декілька тижнів карантин завершиться і ми поступово повернемось до звичного ритму тренувань».

Тренуються дистанційно і вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл № 2 та № 3.

Кожного дня тренери разом з вихованцями виходять на онлайн тренування і проводять комплекс вправ для всіх груп м’язів.

Гравці професійних команд також змушені тренуватись вдома.

Футболісти МФК Прикарпаття дотримуються вказівок головного тренера та займаються самостійно.

94777631 538586943493610 2035500226957017088 n

Гравці НФК Ураган також отримали індивідуальні завдання і тренуються вдома. Також вони запустили челендж #ТренуйсяВдома, в якому гравці основної команди та вихованці клубної академії викладають відео зі своїх домашніх тренувань.

Баскетболісти БК"Говерла" і їхня клубна академія, також підтримують форму онлайн. Щоденні тренування через відеозв’язок дозволяють хоча б трохи замінити тренування на майданчику. До таких тренувань долучились баскетболістки "Фанківськ-ПНУ".

61011276 3303586533000655 5850919168634781696 o

«Як бачимо, карантин – не перешкода, а навпаки, можливість дбати про здоров’я і фізичну форму. Багато хто зміг перенести спорт в онлайн режим та вмотивувати і надихнути друзів до здорового способу життя», підсумував секретар Івано-Франківської міської ради Віктор Синишин.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!