Спортивні федерації Прикарпаття отримають 500 тис грн на розвиток з бюджету


Сьогодні, в Івано-Франківській облраді розпочалось засідання комісії засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджет, фінансів та податків.

Серед іншого, члени комісії заслухали питання про погодження окремих видатків щодо управління молоді і спорту облдержадміністрації. Зокрема, дискусію викликало питання щодо видатків на фінансову підтримку громадських організацій фізкультурно-спортивного спрямування у розмірі 500 тисяч гривень, інформує кореспондент Бліц-Інфо

Депутат облради Василь Попович поцікавився, який принцип розподілу коштів між федераціями.

«Якщо я беру це до рук і не розумію логіки, то так само багато людей беруть це до рук і не розуміють логіки. Має бути якась логіка у розподілі коштів, але я її не бачу тут», – підкреслив депутат.

Керівник управління молоді і спорту ОДА Ростислав Микитюк пояснив, що розподілення коштів вираховували за кількістю балів, що нараховують за заслуги федерації. 

Натомість члени комісії поцікавились, на що федерації витрачають ці гроші. Микитюк зазначив, що мова не йде про зарплатню.

"Гроші йдуть на розвиток федерацій, також купують інвертар, відправляють гравців на змагання. Це дуже потрібно, минулого року теж закладались гроші. Федерації звітують куди вони були витрачені", - додав управлінець.

Також в буджеті передбачили 479 тисяч гривень на надання допомоги у вирішенні житлово-побутових питань кращим спортсменам та тренерам.

"Наразі не вирішено, кому підуть ці гроші. Маємо багато звернень. Виберемо пріотетні та прозвітуємо", - наголосив Ростислав Микитюк.

Після недовгої дискусії комісія підтримала ці пропозиції.