Спорудження візит-центру у Галичі планують завершити до листопада цього року


Питання будівництва візит-центру в Галичі неодноразово розглядалося на нарадах як обласного так районного рівнів.

Зважаючи на велику зацікавленість жителів міста і району до спорудження даного об’єкту, це питання уже не вперше було винесено і на обговорення Громадської ради при райдержадміністрації,  засідання якої відбулося 15 червня 2017 року. Ознайомити присутніх з інформацією щодо стану реалізації проекту запросили начальника управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації Олександра Зрайка  та голову правління ГО "Туристична асоціація Івано-Франківщини" Оксану Федорович.

Зазначалося, що будівництво візит-центру буде відбуватися за рахунок коштів Європейського Союзу та обласного бюджету. Шляхом проведення тендеру через систему публічних закупівель Prozorro генпідрядником будівництва обрана будівельна компанія «Княжий Галич» (керівник Горчак Д.М.), яка вже розпочала підготовчі роботи на відведеній ділянці. Завершити будівництво планують до листопада цього року. Технологічний нагляд за веденням робіт проводитиме департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Представників громадськості цікавили питання щодо наявності дозвільних документів на вирубку дерев у зоні будівництва, вартості проекту, форми власності майбутнього візит-центру,  його обслуговування, функціонального навантаження.

За результатами обговорення було вирішено створити робочу групу, яка би контролювала дані питання на місці.