Справа франківського патрульного: Двоє суддів заявили про самовідвід


Сьогодні, 18 грудня в Івано-Франківському апеляційному суді мали розглянути апеляцію прокуратури щодо справи патрульного Леоніда Гончарука.

Як відомо, у листопаді Івано-Франківський міський суд повернув обвинувальний акт у прокуратуру, мотивуючи це тим, що у акті немає жодних фактичних обставин вчинення злочину. Як зазначив суддя Руденко, у акті немає чітко вказаної правової кваліфікації злочину, обвинувачення неконкретизоване, у акті йде мова про різні судово-медичні висновки, не розписано, які саме спецзасоби застосовувались та інше. 

Відтак, сьогодні, 18 грудня в Івано-Франківському апеляційному суді мали роглянути апеляцію прокуратури на рішення міського суду щодо повернення обвинувального акту. Головуючий суддя у справі - Володимир Повзло, інші – Юрій Шкрібляк та Олександр Васильєв.

Втім, вже на початку засідання двоє суддів із колегії заявили про самовідвід. Суддя Васильєв та Шкрібляк мотивують своє рішення тим, що розглядали апеляції у справах  Михайла Ільницького та його сина Олександра. Ільницькі скасовували поліцейські адмінпротоколи, складені у ту ніч патрульними. Тож судді вважають, що через це не зможуть бути неупередженими.

Відтак, колегія суддів пішла у нарадчу кімнату для прийняття рішення.

Нагадаємо, командира роти УПП Леоніда Гончарука звинувачують у зловживанні службовим становищем. Він нібито під час затримання зламав мізинець екс-міліціонеру Михайлу Ільницькому. Цікаво, що Михайло Ільницький доводиться рідним братом Миколі Ільницькому - начальнику відділу прокуратури Івано-Франківської області. Тож справу в мережі одразу назвали помстою прокурорів. Слід зауважити, на захист Гончарука стали очільники поліції, відомі блогери, нардеп та навіть міністр МВС.

Слід зазначити, адвокати Ільницького подали цивільний позов на відшкодування 33-х тисяч гривень матеріальної шкоди та одного мільйона гривень моральної шкоди.  Водночас, сторона захисту подала клопотання про повернення справи у прокуратуру.

Про "пригоди" тієї ночі ще в червні розповідав начальник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець, виклавши відео у Facebook, який теж прибув на місці після кількогодинних баталій патрульних з "групою підтримки" Ільницького. 19 жовтня суд відсторонив від посади патрульного, якого екс-міліціонер звинуватив у дрібному каліцтві. Проте згодом Апеляційний суд скасував це рішення і вирішив не відстороняти Леоніда Гончарука від роботи.

До теми: Не пив і за кермом не сидів: Апеляційний суд виправдав екс-міліціонера Ільницького.

"Судді, прокурори, ви там охреніли?!", - соцмережі про справу проти франківського патрульного.

Все, аби приховати правду? Франківського копа судять за зламаний палець п'яному екс-міліціонеру

Колишній міліціонер, якого від патрульних захищав "Хімік", у суді перекладає вину на свою невістку

Міністр МВС вручив відзнаку франківському патрульному, відстороненому від служби