Справа Гаркота. Ломей вимагав у суді повернути диктофон


У вівторок, 25 травня, в Івано-Франківському міському суді відбулось засідання у справі екс-директора міського департаменту містобудування та архітектури Олега Гаркота.

Нагадаємо, минулого року Івано-Франківський міський суд засудив його до позбавлення волі на 5,5 роки, конфіскації майна та неможливості три роки займати посади, пише Репортер. Гаркот вимагав та отримав хабар у розмірі 30 тисяч доларів (239 тис. грн.) – за надання забудовнику Вік­тору Ломею, якого слідство визнало потерпілим, довідки з містобудівного кадастру, погодження містобудівних умов та обмежень забудови на земельній ділянці на Гетьмана Мазепи, 144.

Тепер захисник потерпілого Ломея Сергій Томин звернувся до апеляційного суду із заявою на виконання рішення.

“Представник Ломея подав апеляцію на рішення міського суду про те, щоб повернути Ломею вилучений речовий доказ – диктофон, – говорить головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю апеляційного суду Івано-Франківської області Людмила Безусова-Попович. – Міський суд це клопотання відхилив, апеляційний також. Тільки тому, що наявність цього речового доказу є у справі, а вирок вже ухвалений”.

Цього разу справу слухали судді Ніна Ткачук, Наталія Кривобокова, Юрій Шкрібляк.

Зі слів Безусової-Попович, до суду прийшов захисник потерпілого.

“Чи був Ломей – не знаю, – каже вона. – Гаркота напевно теж не викликали, бо він до того стосунку не має. Засідання пройшло швидко”.