Справа начальника прикарпатської ДМС: У суді заслухали медика, що робила тест на алкоголь


Сьогодні у Богородчанському районному суді розпочали розгляд адмінпорушення щодо начальника обласного управління ДМС Сергія Саїва.

Як відомо, чиновника зупинили нетверезим за кермом. Подія трапилась на вулиці Незалежності ще в січні, передає кореспондент Бліц-Інфо. До поліції надійшло повідомлення про підозрілу автівку, що виїхала від одного із розважальних закладів Франківська. За кермом перебував Сергій Саїв. Патрульні запідозрили, що він п'яний, тож запропонували пройти тест на "Драгер". Кажуть, у чоловіка були всі ознаки сп'яніння: запах алкоголю з рота, тремтіння рук, порушення координації та мови, різка зміна кольору обличчя. Та начальник обласного управління ДМС пройти тест відмовився, не поїхав він з копами і до медзакладу. Тож поліцейські у присутності двох свідків склали адмінпротокол за статтею 130 КУпАП (відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження огляду на стан сп'яніння або щодо вживання таких лікарських препаратів, що розцінюється як керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння).

Як повідомляло Бліц-Інфо, спочатку справу направили до Івано-Франківського міського суду, однак пізніше надійшла заява від Сергія Саїва про передачу матеріалів до суду за місцем проживання - до Богородчанського районного суду.

Справу у Боогородчанському суді веде суддя Ірина Круль, інформує кореспондент Бліц-Інфо із зали суду. Сьогодні у суді продовжили слухати свідків. Зокрема, патрульну, що приїжджала на допомогу колегам, щоб прискорити процес оформлення адмінпротоколу, а саме записувала пояснення свідків, не спілкувавшись з самим водієм.  Адвокат Саїва цікавився у патрульної, хто саме привів свідків до автомобіля та пояснював їм для чого вони потрібні.

"Після відбирання показів у свідків ми покинули місце поїхавши на свій квадрат патрулювання. Більше цей автомобіль ми не зупиняли", - розповіла патрульна.

Відтак свідчила лікар-нарколог Любов Луцька, яка розповіла, що проводила медичний огляд Саїва після того як заступила на зміну.

"В кінці медичного огляду ми провели тест на Драгері, він був по нулях. Потім ми провели ще відбір крові", - пригадала медик.

Лікар наголосила, що під час огляду Саїв не перебував у стані алкогольного сп'яніння. Оскільки не з'явилися всі свідки засідання продовжиться 11 травня о 8.30.

До теми: Начальник прикарпатської ДМС у суді запевняє, що за кермом був тверезим