Справа зайвого депутата: Суд відклали через долучення доказів


Сьогодні, 16 січня в Івано-Франківському окружному адмінсуді мало продовжитись засідання у справі кандидатки в депутати Марії Ткачук проти голови Івано-Франківської обласної ради.​

Справу веде суддя Ігор Главач. Сьогодні на засідання з'явилась позивачка Марія Ткачук та ї адвокати - Віталій Козак та Тарас Жарський, передає із зали суду кореспондент Бліц-Інфо

На засідання не з'явились представники відповідача, втім суддя зазначив, що 15 січня на адресу суду надійшло клопотання від представника відповідача про відкладення справи через необхідність долучення доказів, які засвідчують правомірність дій голови облради.

Втім представник Жарський заявив, що докази долучаються разом з відзивом на позовну заяву.

"Оскільки ми подали заперечення у позаминулому судовому засіданні, відповідно докази мають бути долучені до заперечення, якщо сторона не обгрунтує іншого. Ми вважаємо, що відкладати справу не можна. Окрім того нами було заявлено три клопотання, серед яких про витребування доказів і якщо суд їх задовольнить, то справу можна відкласти", - сказав Жарський.

Втім суддя пояснив, що клопотання від позивача поступили 16 січня.

"Суд на сьогоднішньому засіданні розглянувши клопотання відповідача ухвалив розгляд справи відкласти. Також суд зазначає, що клопотання про які говорить представник позивача, будуть розглянуті в порядку черговості їх надходження", - сказав суддя.

Читайте також: "У трилітрову банку чотири літри води не влізе", - суддя про 85-го депутата

Як відомо, вже півтора року кандидатка у депутати від "Самопомочі" Марія Ткачук намагається відібрати депутатський мандат у депутата від «Самопомочі» Сергія Коцюра, адже його було призначено першим заступником Коломийського міського голови. Оскільки закон забороняє таке сумісництво, Ткачук пішла до суду, аби зобов'язати ОВК визнати депутатом її, адже саме вона наступна за партійним списком. Суд задовільнив її позов частково та зобов'язав обласну виборчу комісію визнати Марію Ткачук депутатом замість Сергія Коцюра. Втім, Коцюра мандату не позбавили, а сам він відповідної заяви так і не написав, тож продовжує виконувати обов'язки депутата.

Ткачук вважає, що в цьому вина голови Івано-Франківської облради Олександра Сича. Мовляв, голова перешкоджає їй здійснювати депутатські повноваження та відмовляється забезпечити можливість брати участь у пленарних засіданнях. Тож подала до суду.

Втім, як раніше пояснив у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо керівник проектів та член ІФОО КВУ Ігор Ткач, суд в цьому випадку не допоможе. За словами Ткача, щоб відвоювати свій мандат Ткачук повинна звернутися з заявою в ОВК, щоб визнати сумісника Коцюра таким, що втратив повноваження.

Варто наголосити, що в обласній організації «Самопомочі» відхрещуються від Марії Ткачук і пояснюють, що вона не є членом партії, а тільки висувалась на вибори від Коломийського осередку партії.

До теми: Олександр Сич про позов кандидатки в депутати від "Самопомочі": Це диверсія проти облради