Справа Жовніра: Екс-начальник Фонду Держмайна передумав визнавати провину


У четвер, 25 січня, в Івано-Франківському міському суді відбувся чергове засідання у справі колишнього керівника регіонального відділення Фонду державного майна Зіновія Жовніра.

На сьогоднішнє засідання з’явилися обвинувачуваний Зіновій Жовнір та його захисники Чігур С., Андріїв В. та Кордонець М. Справу веде суддя Руденко, пише WestNews.

Розгляд справи розпочали спочатку, оскільки суддю Кишакевича, який раніше вів цю справу, обрали суддею Верховного Суду України.

Тому на сьогоднішньому засідання справу розпочали розгадати по суті. Прокурор озвучив обвинувальний акт. Чоловіку інкримінують 367 ст. ККУ (Cлужбова недбалість).

Під час засідання Жовнір розповів, що стан здоров’я його поганий: стверджує, що переніс два інфаркти. Але стан здоров’я дозволяє йому брати участь у судових засіданнях.

Також обвинувачений сказав, що не вважає себе винним і каже, що варто заслухати свідків. Сам Жовнір даватиме показання після показів свідків.

Суддя ухвалив рішення допитати свідків, прослухати аудіозаписи, якщо вони є, доповнити клопотання та перейти до судових дебатів.

Наступні засідання відбудуться 23 лютого о 10:45, 6 березня о 10:30 та 22 березня о 10:00.

Слід зауважити, на попередніх засіданнях Зіновій Жовнір визнавав провину та щиро розкаювався. Як повідомляли кореспонденти Бліц-Інфо, тоді прокурор пропонував розглядати справу у спрощеному порядку, оскільки підозрюваний повністю визнає свою вину. Та суддя Лев Кишакевич відхилив пропозицію прокурора про розгляд справи у спрощеному порядку, мотивуючи це тим, що екс-чиновник неодноразово змінював свідчення.

До теми: То 20, то 150. Начальник Фонду Держмайна Жовнір заплутався, скільки хотів винагороди