Справу війта Підлужжя вже передали до суду. Звинувачують у зловживанні впливом


Прокуратура завершила досудове розслідування та передала до суду справу проти сільського голови Підлужжя, затриманого на солідному хабарі.

Про це в мережі повідомив військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк.

За 1,5 тис дол США «винагороди» чиновник обіцяв посприяти у виділенні учаснику АТО на території сільської ради земельної ділянки та підписанні відповідних розпорядчих документів.

Затримали голову на гарячому, під час одержання другої частини грошей – 1 тис дол США у його ж автомобілі. В обідній час 2 червня в одному з найбільших міст Галичини – Івано-Франківську.

Відтепер 41-річному чоловіку загрожує від 2 до 5 років позбавлення волі, або штраф у розмірі від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів(ч. 2 ст. 369-2 КК України). Обвинувальний акт у кримінальному провадженні вже скеровано до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області для розгляду по суті.

Слід зауважити, спочатку йому інкримінували ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання хабара), що карається значно строгіше - позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

До теми: Подробиці затримання сільського голови Підлужжя на хабарі