Стадіон франківського університету отримає нове поліуретанове покриття


Івано-Франківський університет нафти і газу та Івано-Франківська ОДА підписали документ про «Алгоритм капітального ремонту легкоатлетичного стадіону університету».

Нагадаємо, що спортивний комплекс ім. А. П. Гемби, до якого серед іншого належить стадіон з футбольним полем та легкоатлетичними біговими доріжками з гумово-бітумним покриттям,  був впроваджений для експлуатації у 1980 році. Тут гартувались перемоги не одного покоління університетських спортсменів, займались спортом та покращували свою фізичну форму студенти і викладачі. З часом від навантажень зносилось покриття доріжок, яке сьогодні вже не може якісно служити. Крім того, змінились й самі технології нанесення покриття, матеріали їх виготовлення, а відповідно –  й ціни. Проте, ІФНТУНГ не залишився наодинці зі своєю проблемою. До проекту реалізації нового поліуретанового покриття для легкоатлетичних бігових доріжок приєдналась Івано-Франківська ОДА, пише прес-служба університету.

Напередодні на стадіоні ІФНТУНГ ректор університету Євстахій Крижанівський та голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук оголосили про запуск І етапу проекту оновлення покриття легкоатлетичних бігових доріжок, розрахованого на два роки (2017-2018 рр.)

Обласна влада виділить на відновлювальні роботи 10 млн. гривень. Як заявив обласний очільник,  область має в цьому свій інтерес – якісне сертифіковане відповідно до вимог Олімпійського комітету покриття гарантує можливість тренування на стадіоні спортсменів олімпійського резерву з усієї області та проведення змагань з легкої атлетики різних рівнів.

Ректор ІФНТУНГ окреслив завдання, які виконає університет у відновних роботах: демонтаж старого покриття та підготовчі роботи для монтажу нового поліуретанового. Для подальших фахових робіт буде оголошено тендер на їх виконання.

Сторони зацікавлені в якості і термінах виконання. Адже легкоатлетичний стадіон такого рівня сприятиме покращенню фізичної підготовки та розвитку спорту не лише в ІФНТУНГ, але й в місті й області, принесе нові нагороди нашим спортсменам на змаганнях в Україні та поза її межами.