Стало відоме прізвище лікаря ОКЛ, якого спіймали на хабарі


27 квітня під стінами Івано-Франківської облдержадміністрації відбувся багатолюдний флешмоб медиків, які виступили на захист свого колеги, якого правоохоронці затримали на хабарі 4100 гривень.

Медики запевнили журналістів, що їхній колега не міг взяти хабар і став жертвою "підстави" з боку правоохоронних органів.

Водночас, ініціатори флешмобу відмовились назвати прізвище хірурга.

Як повідомило журналістові "Галичини" інформоване джерело в Обласній клінічній лікарні, мова йде про Копчака Олександра Михайловича - завідувача Відділення інвазивних методів діагностики та лікування.

Відділення надає спеціалізовану допомогу жителям регіону з хірургічними та кардіологічними захворюваннями. Пріоритетними напрямками роботи відділення є діагностика та лікування захворювань гепатобіліарної системи та проведення лапароскопічних методів їх лікування. Прогресивними напрямками роботи відділення є діагностика та лікування захворювань серцевосудинної системи та проведення малоінвазивних методів їх лікування.

За даними джерела, Олександр Копчак є кваліфікованим лікарем. Його брат - Володимир Копчак - працює у Національному інституті хірургії та трансплантології ім.О.О.Шалімова. У 2011 році В.Копчак виконав складну операцію з видалення пухлини. У світовій медичній літературі описано всього чотири подібних випадки.

Про Олександра Копчака позитивно відгукуються його пацієнти. Зокрема, 5 жовтня 2012 року на сайті ОКЛ пацієнтка Юлія Крекотень залишила такий коментар:

"Від усього серця хочу подякувати Копчаку Олександру Михайловичу - зав.малоінвазивної хірургії, Беспятих Вячеславу Володимировичу - лікару-хірургу, а також медсестрам, що чергували 27/07, 28/07, 29/07 і, на жаль не знаю імені, зав.приймального відділення, що так опікувалась моєю долею і дуже допомогала. Я киянка,була на відпочинку з сім'єю. Мені терміново прийшлося видаляти жовчний. Чуже місто, маленька донечка(1,5 місяці), жодних знайомих. Та все пройшло добре. Дякую ВАМ за професіоналізм та справжнє людське співчуття! Авторитетно заявляю в Івано-Франківську є гарні лікарі!".

Нагадаємо, 24 квітня СБУ затримала на хабарі у 4100 гривень завідувача відділення однієї з обласних лікарень Івано-Франківська. У таку суму медик оцінив проведення операції та видачу виписки про проходження лікування. Кошти 58-річний завідувач одержав у службовому кабінеті. 

Пізніше на сайті ОКЛ громадська рада та лікарі опублікували свою позицію щодо затримання називаючи такі дії - "моральним правом на подяку".