Стало відомо, хто отримує найменшу зарплату в Івано-Франківську


Середній розмір заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій та їхніх відокремлених підрозділів із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у серпні становив 7792 гривні.

Це у 2,1 раза перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати (3723 гривні), повідомляють в ГУ статистики в області, пише Бліц-Інфо.

Найвищий рівень заробітної  плати  у серпні спостерігався:

  • в сфері державного управління й оборони;
  • обов`язкового соціального страхування, на виробництві гумових і пластмасових виробів;
  • іншої неметалевої мінеральної продукції, в сфері транспорту, на виробництві хімічних речовин і хімічної продукції, в добувній промисловості і розробленні кар’єрів, де заробітки працівників перевищили середній показник по області у 1,5–2,3 раза.

Найнижчі нарахування заробітної плати зафіксовано у поштовій та кур’єрській діяльності та сфері надання інших видів послуг (не перевищували 56,8% середнього показника по області).

Заробітна плата у серпні порівняно з липнем зменшилась на 2,7%, а відносно серпня 2017р. – збільшилась на 24%.

Індекс реальної заробітної плати у серпні 2018р. порівняно з липнем становив 97,5%, відносно серпня 2017р. – 113,5%.

Заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств,  установ,  організацій  області  на  1 вересня становила 38 млн.грн, що складає 2,5% фонду оплати праці, нарахованого за серпень, та 1,4% суми заборгованості по державі. Упродовж серпня заборгованість зросла на 20,4%.

Станом на 1 вересня 2018р. борг із виплати заробітної плати за рахунок коштів місцевих бюджетів склав 14,9 млн.грн.