Стало відомо, коли франківські освітяни та медики вийдуть на протест


За попередніми підрахунками в державній субвенції на зарплатню франківським медикам та освітянам не вистачає понад 150 млн. грн. Прогнози невтішні, бо вже на кінець літа очікують серйозний дефіцит, і місто змушене буде знову його компенсувати.

Зі зверненням щодо недофінансування галузей Івано-Франківська міська рада апелювала до кабміну. Однак у відповідь отримали формальну відписку, мовляв, таким є держбюджет-2018, йдеться на сайті МВК

Міський голова раніше зазначав, що єдиний варіант достукатись до уряду та отримати потрібні кошти – виступити усією громадою. Сьогодні до нього завітали керівники закладів освіти й медицини, представники профспілок щодо організації загальноміської акції.

«Я радий - є розуміння працівників, що вони можуть не отримати свою зарплатню. Так, якщо доведеться, місто компенсує дефіцит, як це робилось минулого року. Але так бути не повинно! Якщо держава делегує на місця свої реформи, нехай забезпечує належне фінансування », - прокоментував Руслан Марцінків.

Отож, 27 березня о 14:00 сотні медиків та освітян планують вийти на площу перед адмінбудинком, щоб відстояти свої права. Наголошують, що захід проводитимуть таким чином, аби не нашкодити освітньому та лікувальному процесу. Попередньо створять робочу групу, щоб сформувати резолюцію, з якою звернуться до державної влади. Від міста до групи увійдуть керівники профільних структур – директор департаменту освіти Ігор Смаль та начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко.