Стало відомо на що зросли ціни на Прикарпатті


Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє, що за даними Державної служби статистики, інфляція у вересні 2018р. порівняно з попереднім місяцем в Україні становила 1,9%, з початку року – 5,6%; в області – 1,5% та 5,6% відповідно.

Приріст споживчих цін у вересні п.р. зафіксовано в усіх регіонах країни: від 1,4–1,9% у Черкаській, Вінницькій, Івано-Франківській, Луганській, Донецькій, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Київській, Кіровоградській, Сумській, Чернівецькій, Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській областях до 2,0–2,8% у Закарпатській, Чернігівській, Миколаївській, Полтавській, Житомирській, м.Києві, Херсонській та Харківській областях.

На споживчому ринку області у вересні п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,1%. Найбільше (на 16,6%) подорожчали яйця. На 3,2–0,6% зросли ціни на м’ясо та м’ясопродукти, продукти переробки зернових, масло, сало, хліб, рибу та продукти з риби, макаронні вироби, молоко та молочні продукти, рис. Водночас на 5,4–1,1% подешевшали овочі, фрукти, безалкогольні напої.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 3,1% в основному спричинено подорожчанням палива та мастил на 5,0%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 2,2%, що пов’язано з подорожчанням поштових послуг на 28,0%.

Послуги освіти подорожчали на 9,8%, зокрема, середньої – на 18,6%, вищої – на 11,6%.