Стало відомо скільки прикарпатців цьогоріч вже захворіли на кір


З початку 2018 року станом на 11 січня на Прикарпатті зареєстрували 205 звернень з підозрою на кір. З них 113 - діти до 17 років.

Вірусологічна  лабораторія ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України» лабораторно  підтверджено діагноз «Кір» у 15  випадках, що становить 7,3%.

Найбільша кількість зверенень з підозрою на кір у Івано-Франківську – 34, Тисменицькому – 34, Тлумацькому – 29  та Надвірнянському районах – 20.  

За 2017 рік згідно заключних діагнозів в Івано-Франківській області зареєстровано 1344 випадки  захворювання на кір. Вікова  категорія дітей  віком 0- 17 років становить  1037(77,2%) випадки. 

Вірусологічна лабораторія діагноз «Кір» підтвердила у 405 випадках, що становило  30,1%.                       

Як відомо, раніше  через кір у школах Івано-Франківська продовжили канікули               

Нагадаємо, що кір – небезпечне вірусне захворювання, яке дуже швидко поширюється – вірус кору передається при кашлі, чханні чи тісному контакті з хворим.

Кір може мати серйозні наслідки, особливо у дітей віком до 5 років. Зокрема, може спричинити запалення середнього вуха (отит), запалення дихальних шляхів (бронхіт), пневмонію, діарею, енцефаліт і навіть призвести до смерті. Спеціального лікування від цього захворювання нема. Найкращий захист від кору – вакцинація.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram. Тільки найважливіші новини!