Стало відомо, який депутат райради не задекларував елітну автівку


Прокуратура Івано-Франківської області повідомила, що один із депутатів районної ради придбав автомобіль "Volkswagen Touareg" вартістю майже 2 млн грн та несвоєчасно повідомив НАЗК про суттєві зміни в майновому стані.

Мова йде про депутата Снятинської районної ради, голову обласної організації партії "Громадянська позиція" Миколу Ладовського, пише КУРС.

Як інформує прес-служба обласної прокуратури, за цим фактом направлено до суду адміністративний протокол за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.

Нагадаємо, відповідно до ч. 1 ст. 52 ЗУ "Про запобігання корупції" суб’єкт декларування у разі суттєвої зміни в майновому стані, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 мінімальних заробітних плат, зобов’язаний письмово повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції.

Микола Ладовський не лише невчасно повідомив про майнові зміни у декларації, а із запізненням заповнив щорічну декларацію за 2016 рік. За законом, е-декларацію треба було подати до 1 квітня. Однак Ладовський заповнив її 28 квітня, а наступного дня уточнив її. В уточненій декларації у розділі "Інформація про членів сім'ї суб'єкта декларування" зникла інформація про двох доньок, а також про їх доходи та статки.

29 квітня декларант подав до НАЗК два повідомлення про зміни в майновому стані. В одному повідомив, що 26 січня 2017 року придбав" Volkswagen Touareg" 2016 року випуску за 1,73 млн грн. Про це він мав повідомити НАЗК протягом 10 днів з дня покупки. У другому повідомленні декларант написав, що отримав 141 198 гривнь доходу від відчуження нерухомого майна.

Ще про одну зміну в майновому стані Ладовський повідомив 3 травня – вказав, що отримав 770 126 грн. доходу від відчуження рухомого майна.

Судячи з щорічної деклації, Ладовський за 760 000 продав "Volkswagen Touareg" 2014 року випуску та придбав такий же автомобіль, лише новіший – 2016 року випуску.

Також Микола Ладовський задекларував житловий будинок в Івано-Франківську на 111 квадратів, співвласниками якого є його дружина та одна з доньок. А також дві квартири у Крихівцях та квартиру у Росії, яка належить його дружині. Також на неї записаний недобудований будинок в Івано-Франківську площею 458,2 кв. м. Ще одна квартира в Івано-Франківську зареєстрована на його доньку. Але в уточненій декларації Ладовський цього не вказав, як і не вписав доньку.

У 2016 році декларант отримав 128 880 грн пенсії та 62 811 грн зарплати на посаді директора ТОВ "Спеціалізована пересувна-механізована колона №618". Дружина отримала 15 840 грн пенсії. Також Микола Ладовський задекларував 130 тис. доларів готівки.

Микола Ладовський є членом партії "Громадянська позиція" та очолює її обласну організацію в Івано-Франківську з 2010 року.