Стало відомо, звідки у третій школі з’явилися скандальні зошити з російським гімном


Наприкінці минулого тижня фальшивий користувач мережі Facebook Ірина Бойчук у групі Франківські теревені повідомила, що у третій школі другокласникам видали зошити з текстом російського гімну на задній обкладинці.

“Такі “тєтраді” роздавали всім другокласникам, за словами дитини. Це звісно у славнозвісній школі № 3 з поглибленим вивченням російської і польської мови. На моє запитання чи такі ж зошити роздавали на польській, отримала негативну відповідь”, – йдеться у повідомленні.

Незважаючи на те, що автором допису є фейковий аккаунт (з чужим фото у профілі), він викликав жваве обговорення та став добре поширюваним. Тож “Галка” вирішила перевірити інформацію.

Виконувачка обов’язків директорки Світлана Долгова розповіла, що централізовано такі зошити дітям адміністрація школи не роздавала. Одній з учениць їх купив батько.

“Це батьків справа, купувати такі зошити за якістю і ціною, які вони вважають за потрібне. Діти мають канцтовари з різних країн – є і з Грузії, і з Прибалтики. Тут ситуація була така – дитина з цим зошитом поділилася з тим, хто його не мав. Це не розповсюдження, Боже спаси… Комусь це вигідно це все роздувати, розповсюдженням називати”, – додала освітянка.

До слова, інцидент перевірили місцеві правоохоронці. Джерела в органах повідомили “Галці”, що батько учениці купив ці зошити під час заробітків в Росії – там канцелярія вийшла дешевшою.