Стали відомі деталі жорстокого вбивства дев'ятирічної дівчинки


Близько 600 осіб опитали міліціонери, для того щоб знайти вбивцю дівчинки з села Рожнів.

Про це сьогодні під час брифінгу розповів головний прокурор Прикарпаття Ігор Настасяк, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

«До сьогоднішнього дня на місці працювала слідчо-оперативна група. Проведено більше 40 експертиз. Вчора ввечері до Косівського райвідділку міліції доставлено підозрюваного. Вчора його допитали. А сьогодні була відтворена обстановка подій, де він у присутності адвоката розповів про свої дії», - зазначив Ігор Настасяк.

Настасяк розповів, що вбивця скористався довіреністю дівчинки. Ним виявився раніше судимий за розбій (вчиняв з ножем на жінок) та звільнений із місця позбавленя волі достроково, 28-річний житель цього села. Злочинець проживав з матір'ю, братом та дружиною брата.

Прокурор зауважив, що вдалося зібрати відповідні докази, щоб оголосити йому підозру. Зараз вбивця перебуває під вартою за рішенням суду - на два місяці. Йому інкримінують статтю 115 ч. 2, яка передбачає від10 до 15 років, або довічне позбавлення волі. 

"Згідно його показів дитина казала "я все зроблю, тільки не вбивайте", - розповів Ігор Настасяк.

"Ми схиляємося до того, що вбивство не було спланованим. Однак, вбивця робив все, для того щоб заховати сліди злочину. Зокрема, перетягнув тіло з місця вбивства в кущі, прав одяг, змивав сліди", - повідомив Настасяк.

Нагадаємо, 9-річна дівчинка, мешканка села Рожнів, 7 червня близько 13:00 вийшла з дому до магазину і не повернулась. Дитину шукали родичі, рятувальники і міліція - майже 40 осіб. Її знайшли мертвою ввечері 8 червня зі слідами різаних ран. Вона не дійшла додому близько двохсот метрів.