Стали відомі подробиці обстрілу бойовиками мирних жителів поблизу КПП на Донеччині


Місія ОБСЄ вже дослідила місце інциденту та незабаром обіцяє надати повний звіт.

Щонайменше четверо людей загинуло і ще семеро постраждало внаслідок обстрілів бойовиків поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Оленівка, йдеться у сюжеті ТСН.

Жертвами стали мирні мешканці, які не встигли пройти контроль і заночували в автомобілях неподалік КПП Новотроїцьке.

Бойовики одразу запустили інформаційну качку, що нібито місцевих обстріляла українська армія. Однак, за попередньою інформацією, причиною загибелі людей став саме підрив кількох автомобілів у зоні, яка тимчасово не контролюється нашими захисниками.

До речі, у прес-службі місії ОБСЄ вже відреагували на численні запити ЗМІ щодо іниденту.

" СММ ‎ОБСЄ‬ прибула на блокпост в Оленівці приблизно о 10 годині ранку, щоб перевірити повідомлення в ЗМІ про смертельний інцидент, що стався там. Спостерігачі провели аналіз восьми-дев'яти воронок. За попередньою оцінкою, було пошкоджено три автомобілі, чотири цивільні особи загинули і невстановлене число людей отримали поранення", - йдеться у повідомленні місії на сторінці у Facebook.

Тим часом у штабі АТО заявили, що незважаючи на обстріл бойовиків, українські військові дотримувалися режиму тиші.

"З початку цієї доби у вказаному районі український підрозділи, навіть попри те, що піддалися обстрілами з боку бойовиків, вогонь у відповідь не відкривали. Відтак напрошується висновок, що це саме та ситуація, коли ворог з метою дискредитації українських захисників готовий обстрілювати мирних мешканців, зокрема і на підконтрольних бойовикам територіях", - наголосив речник штабу АТО Антон Миронович.

Наразі контрольно-пропускний пункт "Новотроїцьке", розташований неподалік від міся вибуху, зачинено. Проводяться слідчі дії.