Старі-нові обличчя: Кого на Франківщині «ЛІФТ» привів у крісла голів РДА


У середині серпня голова ОДА Денис Шмигаль закликав прикарпатців подавати резюме на посади голів РДА через проект ЛІФТ, створений командою президента Володимира Зеленського. Таким чином команда президента обіцяла залучити нові обличчя в політику.

На конкурс могли подаватись люди з вищою освітою, досвідом роботи на керівних посадах не менше 5 років, професіонали своєї справи та ті, що "горять бажанням змінити хід історії та побудувати сильну державу". Також серед вимог – негативно ставитися до корупції та не боятися телекамер. Так, лише за першу добу прикарпатці подали 870 заяв. Загалом було подано 996 заяв, а співбесіди проходили 504 особи.

Відтак, перших голів почали призначати наприкінці листопада. Натомість останнього, 14 голову президент призначив у середині січня. 

Втім, як видно з призначень, з новими обличчями трохи не склалось. Серед новопризначених голів РДА є такі, хто керував районами за президенства Петра Порошенка, або ж роками працював в інших чиновницьких кабінетах.

Зокрема, керівником Верховинської РДА  став Василь Бровчук.  До призначення на цю посаду він понад сім років працював керівником апарату Верховинської районної державної адміністрації. Загалом в РДА він працює з 2007 року на чотирьох різних посадах

Натомість Сергій Канюк в структурі Галицької РДА з 2016 року. Рік пропрацював начальником фінансового управління, а з 2017 до 2019 був першим заступником голови РДА.

Новопризначений голова Городенківської РДА Володимир Лавасов до призначення на посаду отримував допомогу по безробіттю. Перед тим, майже 15 років, з 2003 до 2018 займав посаду начальника  фінансового управління цієї ж РДА.

Калуську районну державну адміністрацію очолила Жанна Табанець. Її стаж державної служби складає 25 років 7 місяців. Трудову діяльність Табанець починала у 1993 з посади програміста відділу управління земельних ресурсів Галицької РДА. Далі декілька років працювала на різних посадах в районній раді, а потім знову повернулась в РДА. У 2016 Жанна Табанець очолила департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації.

Водночас Коломийську та Рожнятівську РДА вдруге очолили "попередики" – Любомир Глушков та Ірина Люклян. Також вдруге на посаді залишився очільник Снятинської РДА Богдан Свіщовський. Раніше він працював першим заступником голови своєї ж РДА.

Як видно з короткого аналізу, половина новопризначених очільників районів вже давно працюють у різних чиновницьких структурах і їхні обличчя важко назвати новими. Треба підкреслити, тут не піднімається питання їхньої професійності. Очевидно, досвідчений - не означає поганий. Та можна констатувати, що команда Зеленського обіцянку про "нові обличчя" не дотримала.

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!