Стартував 66-й Берліналє - представлені дві українські стрічки


Сьогодні у столиці Німеччини стартував 66 кінофестиваль. Цього року подія має особливий інтерес для українського шанувальника кіно, адже на ній представлені одразу два українських фільми.

В інтерв'ю "Еспресо" координатор Одеського кінофестивалю Алік Шпилюк розповів про дві творчі роботи українського виробництва. Вони номіновані у різних категоріях - "Generation 14+" та "Панорами: документ".

"У категорії фільмів для підлітків представлена робота Нарімана Алієва "Без тебе". Це буде прем'єра фільму. Стрічка литовця Мантаса Кведаравічуса "Маріуполіс" у другій за престижністю категорії. Україна є офіційним копродюсером цього фільму", - розповів Шпилюк.

Також він додав, що на екрані Берліну гості побачать картину "Одинадцятий" Дзиґи Вєртова у живому музичному супроводі Антона Байбакова. У той самий час пройде "Тиждень критики", де глядачі мають змогу насолодитися "Блакитною сукнею" від одесита Ігоря Мінаєва.

Нагадаємо, що фільм про події на Майдані "Зима у вогні" також має успіх. Нещодавно його номінували на ще одну престижну премію "Найкращий монтаж звуку у документальному кіно" від Golden Reel Awards.