Статус учасника бойових дій отримали понад 108 тисяч військових – Міноборони


Статус учасника бойових дій отримали понад 108 тисяч військових – Міноборони

Про це 9 лютого повідомила речниця міністерства оборони Вікторія Кушнір, пише Радіо свобода.

«Лише за минулий тиждень комісії міністерства оборони та Збройних сил України з розгляду питань призначення громадянам статусу учасника бойових дій надали цей статус 411 військовослужбовцям та працівникам Збройних сил України, які брали участь в АТО», – повідомила вона.

Кушнір також повідомила, що військовослужбовцям ЗСУ, які беруть участь в антитерористичній операції, «виплачено винагород на суму понад 106 мільйонів гривень».

Водночас, як наголосила речниця, не у всіх військових частинах командування ставиться до забезпечення виплат грошових винагород підлеглим з належною увагою. Вона повідомила, що з цього приводу керівництво відомства проведе організаційні, роз’яснювальні та кадрові заходи.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк наприкінці січня заявив, що в 2016 році уряд на 16 мільярдів гривень збільшив фінансування національної безпеки і оборони – до 113 мільярдів, підвищивши обсяг грошового забезпечення військовослужбовців.

Водночас на початку січня в ефірі Радіо Свобода генерал-лейтенант запасу, колишній заступник начальника Генштабу Збройних cил Ігор Романенко заявив, що в Україні навіть в умовах війни безпосередньо на міністерство оборони у держбюджеті виділяють менше 3% ВВП. Зокрема, на 2016 рік в Україні на військове відомство запланували у відсотках менше грошей, ніж торік.