СТЕК: Франківська міська влада веде подвійну гру


Міська рада знову видає дозволи на відключення від централізованого теплопостачання окремим мешканцям, хоча нормами чинного законодавства передбачена можливість відключення тільки цілими будинками. Про це у СТЕК дізналися після того, як у компанію почали звертатися споживачі з дозволами про відключення.

За словами людей, що уже мають «свіжі» дозволи, вони офіційно надали необхідні документи, сплатили у фонд енергозбереження близько 4 – 5 тис. гривень та отримали підписані рішення про відключення.

«Міська влада веде подвійну гру – з одного боку мер декларує необхідність збереження централізованого опалення, з іншого місто надає окремі дозволи на відключення «вибраним» мешканцям міста. І це при тому, що міський голова неодноразово заявляв, що більше таких «одиночних» рішень про відключення не буде, - зазначають у СТЕК. – Ми рекомендуємо споживачам, що уже мають на руках такі рішення, перед тим, як платити гроші у фонд енергозбереження, звернутися за консультацією щодо можливості від’єднання до нас».

У СТЕК наголошують, що такі точкові від’єднання від системи централізованого опалення розбалансовують систему та погіршують якість та збільшують вартість для решти споживачів. Крім того, видачею дозволів на окремі квартири, міська влада стимулює виникнення фірм-аферистів, що займаються незаконними відключеннями від центрального теплопостачання та обманюють людей, таких, як «Екватор-Іф».

Нагадаємо, наразі ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» оскаржує в судах аналогічні рішення Івано-Франківської міської ради. Одне рішення міської ради від 29.11.2012 про надання дозволів на відключення від централізованого опалення окремих квартир Львівський апеляційний адміністративний суд уже визнав протиправним та скасував його.