СТЕК вирішив піти назустріч постраждалим від аферистів «Екватор-ІФ»


ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» прийняла рішення піти назустріч споживачам, що постраждали від дій аферистів компанії «Екватор-Іф» та припинити нарахування плати за послуги з централізованого опалення.

Нагадаємо, що ПП «Екватор-ІФ» обіцяло встановлення автономного опалення під ключ, відключало квартири від централізованого опалення та видавало підроблену документацію на відключення. Після завершення робіт та оплати мешканці виявляли, що автономне опалення незаконне, а оплата за опалення продовжується нараховуватися.

Жертвами обману стали десятки споживачів СТЕК та «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

«Міська влада рекомендувала з розумінням поставитися до цих споживачів та припинити нараховувати їм плату за послуги з  централізованого опалення, - зазначають у СТЕК. – Ми вирішили піти на зустріч людям і припинити нарахування плати за послуги з  централізованого опалення, хоча правових підстав для цього немає».

У «Станіславській теплоенергетичній компанії» нагадують, що таке рішення є винятком, в силу складної ситуації. Адже відключення від мереж централізованого опалення та припинення нарахування плати за послуги з  централізованого опалення повинне відбуватися згідно з вимогами чинного законодавства, яким передбачена можливість такого відключення лише цілим будинком, за згоди усіх мешканців.

Також тепловики наголошують, щоб споживачі були особливо обережними, не укладали угод та не платили підприємцям, що пропонують відключення від центрального теплопостачання «під ключ».