Студентка франківського університету перемогла на Міжнародній конференції молодих вчених


У Києві в Інституті геронтології імені Д.Ф.Чеботарьова НАМН України 17-18 лютого відбулась ювілейна Х Міжнародна конференція молодих вчених «Захворювання кістково-м’язової системи та вік», присвячена пам’яті професора Є.П. Подрушняка.

Щорічна конференція відбувається за ініціативи керівника відділу клінічної фізіології і патології опорно-рухового апарату, президента Української асоціації остеопорозу і Української асоціації менопаузи, андропаузи і захворювань кістково-м’язової системи, члена правління Міжнародної асоціації остеопорозу (IOF) професора Владислава Поворознюка, передає прес-служба медуніверситету.

Багаторічна плідна співпраця провідного інституту з Івано-Франківським національним медичним університетом, особисто з ректором університету професором Миколою Рожком та завідувачем кафедри травматології і ортопедії професором Вадимом Сулимою дозволяє щорічно залучати до участі особливо талановиту молодь.

Умови участі складні і передбачають дводенне змагання в три етапи з урахуванням багатьох критеріїв: написання реферату з актуальної теми – прототип огляду тематичної літератури, виступ рідною мовою та наступну доповідь – англійською.

Таке складне випробування цього разу подолала і здобула перше місце студентка 6 курсу нашого університету Ольга Яців. Вона презентувала роботу, присвячену патології плечового суглоба, виконану на кафедрі травматології та ортопедії під керівництвом професора Вадима Сулими.

Формат проведення конференції дозволив отримати учасниці кваліфіковану оцінку власних наукових доробок. Призове місце дає можливість зробити подальшу презентацію наукових здобутків призерки на IIІ Міжнародному симпозіумі, присвяченому проблемі захворювань кістково-м’язової системи та віку, який відбудеться цього року.