Студенти медуніверситету чудово виступили на чемпіонаті України з гирьового хортингу


У Харкові 7-9 жовтня відбувся перший чемпіонат України з гирьового хортингу серед студентів вищих навчальних закладів та серед дорослих. Івано-Франківську область представила студентська команда Івано-Франківського національного медичного університету.

Наші спортсмени посіли в командному заліку третє місце та привезли додому цілу низку нагород, пише прес-служба медуніверситету

В особистому заліку в програмі «спринт» (поштовх двох гир по 32 кг за 3 хв) перемогу здобули студент другого курсу Олександр Шваб (вагова категорія до 65 кг, результат — 35 підйомів) та студент четвертого курсу Назар Гривул (категорія понад 90 кг, результат — 48 підйомів). Обидва спортсмени стали чемпіонами у цій дисципліні і на чемпіонаті серед дорослих. Відзначимо також, що обидва хлопці виконали норматив Майстра спорту України.

 

У програмі «спринт» (ривок гирі 16 кг за 5 хв) золоту медаль виборола студентка другого курсу Ірина Савчин. Також вона стала чемпіоном України серед дорослих. Призерами у ривку гирі 32 кг стали студент шостого курсу Володимир Шевага (друге місце) та лікар-інтерн Юрій Попович (третє місце).

 

«Як бачите, усі студенти нашої команди вибороли медалі на цьому чемпіонаті, — говорить тренер нашої команди, заслужений майстер спорту України, багаторазовий чемпіон світу, доцент кафедри фізичного виховання і здоров’я Роман Михальчук. — Якщо б наша команда мала більше людей, я впевнений, що ми змогли б поборотися за перше і друге місце в командному заліку. От, до прикладу, місто Харків на чемпіонаті представляли аж вісім різних команд. Думаю, в майбутньому ми зможемо успішно виступати і ще в одному виді спорту — гирьовому фітнесі».

 

«Гирьовий хортинг — дуже цікавий вид спорту, — ділиться враженнями призер чемпіонату України студент шостого курсу Володимир Шевага. — Особливість його в тому, що вправу треба виконувати протягом короткого часу. Наприклад, якщо в «класичній» гирьовій програмі на ривок дають 10 хвилин, то в хортингу — лише 5 хвилин. Тому потрібно все робити дуже швидко та інтенсивно. Мені вдалося за 5 хвилин пожати 32-кілограмову гирю 40 разів. Мені особисто такий режим подобається більше».

 

Завдяки такому успішному виступу в Харкові всі п’ятеро студентів ІФНМУ здобули право виступити на чемпіонаті світу з гирьового хортингу, який відбудеться 20 листопада в Трускавці Львівської області. Крім того, Олександр Шваб та Назар Гривул готуються до чемпіонату світу з гирьового спорту, який відбудеться наприкінці жовтня в Турині (Італія).

 

«Ми віримо в успіх наших студентів, тому що маємо надійну підтримку і велику допомогу від ректора університету Миколи Рожка та завідувача кафедри фізичного виховання і здоров’я Володимира Левка, — підсумовує Роман Михальчук. — Думаю, ми маємо великі перспективи в гирьовому спорті, тому будемо й далі тренуватися, щоб достойно відстоювати честь університету на змаганнях різного рівня».