Студенти Прикарпатського університету стануть волонтерами у соціальних проектах Карітасу


У благодійному фонді «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» відбулась організаційна зустріч із майбутніми волонтерами - активними студентами Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, які навчаються за спеціальністю «Здоров’я людини».

Карітас дякує цим молодим людям, за те, що вони виявили бажання стати волонтерами у різних соціальних проектах.

Координатор волонтерів Карітасу Юлія Ковалець презентувала цілі діяльності та соціальні програми, які реалізуються в  Карітасі, а саме:

  • допомога (соціальна, медична, психологічна) для одиноких та важко хворих  жителів м. Івано-Франківська, які потребують паліативної опіки;
  • організація заходів соціально психологічної інтеграції в суспільстві для дітей та молоді з вадами розумового розвитку, дітей та сімей, які опинились в складних життєвих ситуаціях;
  • організація заходів, спрямованих на запобігання торгівлі людьми та надання реінтеграційної допомоги постраждалим;
  • надання допомоги переселенцям, пораненим,  дітям воїнів АТО.

Молоді люди, які хочуть допомагати потребуючим, вивчили ділянки можливої праці для того, щоб усвідомлено, ретельно, зваживши свої  сили, бажання і можливості, обрати напрям діяльності і категорію потребуючих, яким би могли прислужитися у вільний від навчання час.

Медико-соціальні працівники проекту «Домашня опіка» Галина Іваськів та Тетяна Теремко, координатор  Клубу людей похилого віку «Надвечір» розповіли студентам про індивідуальні особливості хворих та одиноких людей похилого віку, їх потребу в медичній , соціальній та психологічній допомозі та ділянки роботи, де могли  б бути залучені студенти-реабілітологи.

Наприкінці зустрічі студенти заповнили анкету волонтера, де визначили свої очікування від волонтерської праці, обрали бажані напрями та вільний час, який можуть присвятити добрим справам.

Карітас  закликає наслідувати цей добрий приклад і інших бажаючих стати волонтерами.  Для  якісної волонтерської роботи  усі бажаючі пройдуть навчання з опанування навичок соціальної  допомоги та підтримки. 

З питань стосовно волонтерства звертайтесь в БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ»  за тел.: +38 (0342) 77-99-89 

             +38 (0342) 77-86-89

Контактна особа – Юлія Ковалець.

Захід відбувся в рамках проекту «Покращення якості  життя людей похилого віку - жертв тоталітарних режимів, залучення їх до активної участі  у суспільному житті через участь  у  Клубі людей похилого віку «Надвечір'я»  в м. Івано-Франківську т а с. Крихівці, надання практичної допомоги для представників ЦГ вдома".