Студенти з США пройдуть практику на Прикарпатті


Прикарпатський національний університет і Manor College організовують практику студентів із США на Прикарпатті.

Про це в мережі Facebook повідомив директор Наукового інформаційно-аналітичного Центру НАТО Прикарпатського національного університету Олег Білоус.

З 16 по 19 червня 2018 року в рамках угоди про співпрацю Прикарпатського національного університету з Manor College (місто Філадельфія, США) планується візит в Україну групи студентів із США. Метою візиту є проведення історико-етнографічної і еколого-біологічної практики на Гуцульщині і Покутті. 

Задля належної організації і підготовки візиту американських студентів представники ПНУ здійснили ознайомчу поїздку в Коломийський, Косівський, Верховинський і Надвірнянський райони – шляхами майбутнього маршруту студентів із США.

Досягнуто домовленості про організацію рафтингу річкою Чорний Черемош, сходження на гору Піп Іван, організацію майстер-класів з метою ознайомлення гостей із США з народними промислами, звичаями і традиціями гуцулів і покутян.

В рамках співпраці також передбачається створення Центру співпраці між українськими та американськими університетами, діяльність якого, зокрема, була б спрямована на програми обміну студентами та викладачами