Створення на базі санаторію «Черче» реабілітаційного центру для поранених потребує державної допомоги


Депутат обласної ради, заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Ярослава Ульванська зачитала сьогодні на сесії обласної ради звернення окремих депутатів, адресоване прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку.

У ньому йдеться про сприяння у створенні на базі санаторію «Черче» в Рогатинському районі реабілітаційного центру для поранених учасників антитерористичної операції.

«Кількість поранених в області щоразу збільшується, всі вони після лікування потребують реабілітації, – зазначила Ярослава Степанівна. – В санаторії «Черче» для цього є унікальні грязі».

Нагадаємо, можливості відкриття у Черче реабілітаційного центру вивчали представники координаційного центру допомоги пораненим. За їх висновками, для цього необхідно 15 мільйонів гривень. За наявності таких коштів можна буде добудувати один з корпусів санаторію.

Як поінформували на сесії, сьогодні в різних госпіталях держави лікуються 117 поранених прикарпатців. Після лікування вони потребуватимуть реабілітації.