Створення на Прикарпатті пункту пропуску до ЄС "застрягло" через заповідник


Облаштування пункту пропуску через українсько-румунський державний кордон на Верховинщині, в районі Шибене-Поеніле-де-Суб-Мунте наразі зависло в повітрі.

А все через те, що територія, через яку мав би проходити цей пункт пропуску в Румунії, є Марамурешським національним природним парком. Про це під час брифінгу для ЗМІ повідомив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук, передає кореспондент Бліц-Інфо. 

"Наразі є японська компанія, яка готова його будувати. З української сторони є повне розуміння скільки коштів на це потрібно і де їх взяти. Але зараз на Закарпатті є один погоджений перехід з МЗС, але є непорозуміння зі сторони Румунії. Бо в них там йде національний заповідник. Те саме виходить і зі сторони нашої області. Міністр МЗС зустрічався з їхнім міністром щодо цього питання. З нашої сторони перехід лягає ідельно, Європейський союз готовий виділити кошти на його будівництво. Але на румунській стороні йде заповідник. Тому ми зараз ведемо переговори, аби вирішити це питання. Фактично зараз з української сторони зроблено все можливе і неможливе. Якщо буде воля румуської сторони, ми готові починати будівництво. Документація та інвестор є", - пояснив очільник ОДА.

Гончарук зазначив, що для Прикарпаття відкриття пункту пропуску є дуже важливим у плані перспективи та розвитку.

Слід зауважити, про цей пункт пропуску на українсько-румунському кордоні у межах Івано-Франківської області мова йде вже не перший рік.

До теми: Чиновники шукали шляхи покращення інвестиційного клімату біля майбутнього пункт пропуску через державний кордон на Прикарпатті