Створять школи при дитячих лікарнях


Міністерство освіти і науки планує створити школи при дитячих лікарнях.

Про це йшлося під час засідання робочої групи з питань створення передумов для навчання учнів, які тимчасово перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров'я, пише Gazeta.ua.

"Передусім наше головне і важливе завдання - створити усі необхідні умови, щоб діти, які тимчасово не відвідують заклади освіти через хвороби, змогли продовжувати навчатися. Саме тому ми спільно з МОЗ та представниками громадської організації Small heart with art починаємо розробляти концепцію та усю необхідну законодавчу базу, щоб якнайшвидше запустити цей процес", – каже генеральний директор директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Лариса Самсонова.

Зараз в Україні існують класи при лікарнях "Охматдит" у Києві та Львові. До дітей приходять вчителі зі школи, за якою вони закріплені. Іноді дітям видають табелі успішності після закінчення класу.

Концепцію запозичать у Фінляндії. Там при лікарнях є 28 навчальних закладів. Такі школи існують понад 100 років. Згідно із законодавством Фінляндії кожна велика лікарня повинна мати школу.