Субсидії нараховуватимуть по-новому


У зв'язку з новими правилами близько 15-20% українців необхідно буде звернутися в органи соцзахисту для переоформлення субсидії.

"Всі, хто потребує допомоги від держави, отримуватимуть її. Переважній більшості громадян субсидії на наступний опалювальний сезон будуть змінені автоматично. Звернутися до органів соцзахисту потрібно окремим категоріям громадян. Які підпадають під нові критерії, введені для підчищення адресності субсидій і запобігання поширених зловживань", - заявив директор департаменту державної соцдопомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

Про це повідомили у прес-службі Кабміну, пише Gazeta.ua.

За його словами, покупка авто молодше 5 років може бути критерієм для скасування субсидії. Тепер інформацію про машину необхідно буде внести в декларацію. Далі подати до органів соцзахисту нову заяву.

За попередніми розрахунками, кількість людей, яким потрібно буде звернутися до органів соціального захисту складає близько 15-20%.

"Ми захищатимемо тих, хто потребує допомоги. Але держава не платитиме за тих, хто має приховані доходи або працює в тіньовому секторі", - підсумував Музиченко.