Сучасний квартал на 11 тисяч мешканців зведуть в Івано-Франківську


Сьогодні, 29 червня в департаменті архітектури та містобудування відбулося засідання містобудівної ради.

Серед іншого, архітекторам представили детальний план території житлового мікрорайону в межах вулиць Національної Гвардії - Є. Коновальця - О. Сорохтея в Івано-Франківську, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Проектант львівського інституту «Містопроект» Юрій Столяров зауважив, що площа на яку розробляли ДПТ майже 77 га. Хоча й нове будівництво буде тільки на 22 га.

"Ми виходили з того, щоб створити різноманітне середовище", - зауважив проектант.

Він зазначив, що під час підготовки генплану було декілька складностей. Одна з них те, що зі сходу та заходу вже є забудова.

Окрім того, за словами проектанта, площа поділена на декілька зон, де буде різноповерхова забудова зі "свічками".

"Ще однією складністю було те, що ДПТ розроблялося на землю, де є два власники. Тож центральною зоною ми вирішили зробити пішохідну алею. Із соціальних закладів побудують школу на 950 дітей та два дитсадки", - акцентував Столяров.

Передбачається, що в кварталі проживатимуть 11 тисяч мешканців. Тож для їхньої зручності у кожному будинку облаштують підземні паркінги.

Інженер відділу транспортного планування та моделювання «Львівавтодору» Роман Зубачик зауважив, що на прилеглих вулицях зараз інтенсивний рух. Тож пропонується чотири наявні маршрути пустити через житловий квартал. А для того, щоб кварталом не «гасали» автівки, вулиці планують зробити не рівними, а зигзагами. Планується, що пасажиропотік у годину пік може сягати до 8 тисяч людей, тобто 18 автобусів на добу.