Суд не працює: Протягом тижня судді не розглядатимуть апеляції прикарпаців


Сьогодні, 1 жовтня відбулася прес-конференція голови Апеляційного суду Івано-Франківської області щодо утворення Івано-Франківського апеляційного суду.

За словами очільника суду Богдана Гриновецького, це частина судової реформи, яка направлена на оптимізацію судової системи.

"Наразі старий апеляційний суд припинив роботу Указом президента від 28 вересня. Судді, які пройшли оцінювання, переведені до нового суду. Продовжувати розгляд апеляційних справ ми зараз не можемо. Тож будуть призначені нові дати засідань та нові склади судів. В КПК є стаття, що в разі ліквідації суду, справи передаються за суддями в новостворений суд",- пояснив Гриновецький.

Варто зауважити, що новоутворений суд розпочне свою роботу після обрання нового голови та опублікування в "Голосі України" повідомлення голови суду про початок роботи суду. Вибори планують провести 3 жовтня, втім всі процедури займуть близько тижня. До цього часу апеляційні скарги прикарпатців розглядатися не будуть.

Щодо апарату, то за словами керівника апарату Оксани Розвадовської, на сьогодні затверджений тимчасовий штатний розпис і працівники будуть переведені по мінімуму, щоб не блокувати роботу суду.

"Питання з помічниками буде серйозним. Всіх помічників буде звільнено. Після прийняття нового штатного розпису працівників приймуть заново",- пояснює Розвадовська.

До теми: Франківського суддю звільнять через провалену кваліфікацію