Суд оштрафував двох депутатів Драгомирчанської сільради, яких спіймали на хабарі


Днями Тисменицький районний суд виніс вирок у справі двох депутатів Драгомирчанської сільської ради, які вимагали у підприємця 2000 доларів за сприяння у передачі земельної ділянки.

У матеріалах справи йдеться, що підприємець кілька разів звертався до Драгомирчанської сільської ради з метою оформлення права власності на земельну ділянку на вулиці Шкільній, де працюють його цехи з виготовлення тротуарної плитки, пише КУРС.

Однак депутати сільради під час засідань сесії не підтримували проекти рішень про передачу земельної ділянки.

Після одного із засідань, 3 жовтня минулого року, до підприємця звернувся депутат сільради і запропонував за 2000 доларів посприяти з отриманням позитивного рішення. 

Для цього депутат звернувся за допомогою до колеги, голови комісії комісії з питань будівництва, земельних відносин та охорони природи. Той погодився.

11 жовтня 2016 року депутат ще раз звернувся до підприємця з пропозицією «допомогти вирішити питання». Підприємець запропонував розділити суму на два транші, один – найближчим часом, інший – перед засіданням сесії.

13 жовтня 2016 року у селищі Лисець в кафе "Бджілка" підприємець передав депутатам першу 1000 доларів.

16 листопада неподалік сільради підприємець передав депутатам ще 1000 доларів, а ті запевняли його в успішному прийнятті рішення.

На цьому їх затримали правоохоронці. Крім того, у будинку голови комісії під час обшуку знайшли 8 патронів калібру 4,45мм та 24 патрони калібру 9 мм.

У суді депутати сільради визнали провину і просили суворо їх не карати.

Суд визнав їх винними у зловживанні впливом та призначив кожному 25,5 тисяч гривень штрафу.

Вони також мають заплатити 13 762 гривні за проведення експертиз.