Суд покарав жінку, яка 5 років торгувала у центрі Франківська, не плативши за оренду


Господарським судом задоволено позов прокуратури Івано-Франківська про звільнення та повернення безпідставно зайнятих нежитлових приміщень площею близько 70 квадратних метрів у центрі міста.

Нагадаємо,   виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради в 2010 році передав ці приміщення в оренду одному з суб’єктів господарювання для розповсюдження книжкової продукції, зокрема виданої державною мовою. Однак, всупереч договору, приміщення за цільовим призначенням не використовувалось, а орендна плата не сплачувалась.

У зв’язку із цим, прокуратура міста у травні 2014 року звернулась із позивною заявою про розірвання договору оренди нежитлових приміщень та стягнення заборгованості за їх використання, яка судом була задоволена.

Не погодившись із рішенням суду, підприємець подала апеляційну скаргу. Своїм рішенням Львівський апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури та залишив  рішення про розірвання договору оренди та стягнення заборгованості на користь виконавчого комітету в силі. 

Відтак, в березні цього року, прокуратура звернулася до суду з вимогою повернути нежитлові приміщень законному власнику. Позов прокуратури задоволено в повному обсязі та зобов’язано підприємця сплатити заборгованість за безпідставне використання зазначених приміщень.

На даний приміщення повернені громаді міста Івано-Франківська.