Суд повернув приміщення франківської школи у комунальну власність


Львівський апеляційний господарський суд 13.02.2017 ухвалив рішення, яким підтримав позицію прокуратури Івано-Франківської області та повернув у комунальну власність частину приміщення загальноосвітньої школи №6 м. Івано-Франківська.

Так, встановлено, що з 2007 року ПАТ «Укртелеком» на підставі рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради уклав договір оренди нежитлового приміщення ЗОШ №6 площею майже 30 кв.м для здійснення господарської діяльності.

Реалізуючи конституційні повноваження щодо представництва інтересів держави в суді, місцева прокуратура звернулась із позовом до господарського суду Івано-Франківської області про визнання рішення виконавчого комітету незаконним, а договору оренди недійсним.

Рішенням суду першої інстанції у задоволенні позовних вимог прокурора відмовлено. Не погоджуючись із ухваленим рішенням, прокуратура області оскаржила його до Львівського апеляційного господарського суду, який підтримав її принципову позицію та скасував рішення суду першої інстанції.