Суд у справі атовця, якого звинувачують у побитті підлітка: Потерпілий дав покази


Сьогодні, в Івано-Франківському міському суді продовжилось судове засідання у справі учасника АТО, якого звинувачують в побитті підлітка.

Як відомо, учасника АТО Віталія Мельничука звинувачують у побитті підлітка 13 школи Юрія Перепічки.

Нагадаємо, нещодавно юрист, координатор Української Гельсінської Спілки з прав людини Олег Веремієнко опублікував на своїй сторінці відео з побиття учня Юрія Ільницького. За словами юриста, це не перший такий випадок. Інцидент трапився у школі №13. Тоді на захист сироти став Віталій Мельничук. Незабаром його жорстоко побила та ж компанія, що била сироту Юрія. Веремієнко впевнений, що правоохоронні органи та працівники школи проявляють бездіяльність щодо побиття Віталія Мельничука, який через це тратив зір на 50% та перебував у важкій депресії.


Пізніше на прес-конференції у Києві Олег Веремієнко, школяр Віталій Мельничук і його бабуся Наталія Мельничук розповіли, як та сама компанія підлітків побила Мельничука 28 січня цього року. За словами жінки, зараз у побитті звинувачують її сина – учасника АТО. Колишній «беркутівець» тоді зламав ніс дев’ятикласнику. Слід зауважити, на з’ясування стосунків з кривдниками сина він прийшов у бронежилеті та з пістолетом.

Сьогодні, 9 жовтня на засіданні прокурор зачитав обвинувальний акт. У ньому йшлося про те, що обвинувачений з дружиною підійшов до компанії підлітків і почав їх звинувачувати у побитті сина. Опісля відвів у бік потерпілого Перепічку і завдав йому легкі тілесні ушкодження.

У свою чергу представник потерпілого заявила цивільний позов у якому сім'я вимагає 50 тисяч гривень моральної та матеріальної компенсації. Адже за словами адвоката потерпілий Перепічка дуже переживає через цей випадок і не може вчитися.

Суддя Олег Лазарів за погодженням сторін вирішив для початку допитати потерпілого Юрія Перепічку, опісля його батьків та свідків обвинувачення, тоді свідків захисту і самого обвинуваченого.

Потерпілий розповів суду, що в той день вийшов від сестри і побачив біля його друзів чоловіка з жінкою, що сварилися. Юрій каже, що підійшов до них, привітався, а чоловік почав звинувачувати його у побитті сина.

"Тоді цей чоловік запропонував мені відійти в сторону і поговорити. Я відмовився і він мене відтянув за руку. Опісля почав звинувачувати, що я побив його сина і вдарив мене внутрішьою стороною долоні в ніс. Я впав, тоді піднявся, взяв шапку і побіг у протилежну сторону та зателефонував мамі. Він витянув пістолет і почав порожуват мені, що перестріляє нас всіх. За хвилину прибігла мама. Поруч проїжджали патрульні, які затримали цього чоловіка і при проведенні поверхневого огляду виявили, що він одягнений у бронежилет. Також патрульні викликали швидку і мене забрали у лікарню, де я пробув 10 днів", - розповів про події того дня Юрій Перепічка.

Опісля адвокат обвинуваченого більш детально допитав потерпілого про події того дня.
Зокрема адвокат поцікавився чи Перепічка в день побиття був на території першої школи. Юнак заперечив. Також потерпілий заперечив, що в той день бив сина обвинуваченого і запевнив, що взагалі з ним не знайомий. Перепічка каже, що не знав про заяву, яку обвинувачений подав на нього у поліцію за побиття сина. Треба зазначити, під час допиту потерпілий частково плутався у показах і не міг відповісти на деякі запитання адвоката обвинуваченого, хоча слідчим він це розповідав.

Заслухавши показання потерпілого, суд призначив наступне засідання на 11:00 10 листопада.

До теми: В Івано-Франківську судять учасника АТО за побиття неповнолітнього кривдника сина