Суд у справі "борця з наркозлочинністю" Кочкіна вкотре перенесли


Сьогодні, 22 березня в міському суді Івано-Франківська мали продовжили розгляд у справі колишнього начальника відділу протидії наркозлочинності Олександра Кочкіна.

Проте обвинувачений на засідання не з'явився. Суддя Наталія Деркач зачитала довідку від лікаря, що Олександр Кочкін перебуває на лікуванні, тому не може бути присутнім на суді, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Тож прокурор клопотав перенести засідання, оскільки  справу не можуть розглядати без обвинуваченого. З ним погодився і захист підозрюваного. У підсумку суддя перенесла розгляд справи на 11 квітня.

Оскільки 2 квітня завершується строк перебування Кочкіна під вартою, засідання щодо обрання запобіжного заходу призначили на завтра, 23 березня. Воно проходитиме у форматі відеоконференції.

Нагадаємо, у травні 2016 в Івано-Франківську затримали двох правоохоронців, що виконували свої обов’язки навпаки – замість продіяти наркозлочинам сприяли їм. У їхніх кабінетах було вилучено значну суму готівки та велику партію наркотиків.

У поліції тоді повідомили, що начальник відділу територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Олександр Кочкін та його заступник Крутий замінювали наркотики, що проходили як речові докази на фальшиві, аби провертати власні оборудки та допомагали наркоділкам уникнути відповідальності. Тоді було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального Кодексу України. 

Та вже 30 вересня прокуратура передала справу до суду. Обвинувачені визнали свою вину, тож з ними уклали угоду про визнання винуватості. У жовтні заступнику Кочкіна Крутому суд присудив рік за гратами, які фактично він вже відсидів, оскільки перебував у СІЗО з травня.

Натомість вирок у справі підполковника Олександра Кочкіна суд ще не виніс. Слід зауважити, йому інкримінують вже трохи інші статті, аніж було спочатку: ч.2 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою) , ч.2 ст. 369-2 (Зловживання впливом), ч.1 ст. 309 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). 

До теми: СБУ оприлюднила відео із затримання корумпованих поліцейських

Сприяння замість протидії. Про наркобізнес прикарпатських поліціянтів з 15-річним стажем роботи розповіли у СБУ

Один із прикарпатських псевдоборців з наркозлочинністю отримав всього рік за гратами

Справа "наркоборця" Кочкіна: Підполковник каже, що наркотики не купував, а знайшов