Суд у справі екс-чиновника Чупірчука: новий адвокат потребує часу на ознайомлення зі справою


Сьогодні, 22 березня, Івано-Франківський міський суд продовжив розгляд справи екс-директора “Фонду комунального майна міста” Василя Чупірчука, якого звинувачують у хабарництві. Суддя Деркач, захисник Лозинський, прокурор Мельник.

До зали суду прийшли захисник Лозинський, прокурор Мельник та сам обвинувачений Чупірчук, пише Галицький кореспондент.

 Адвокат Лозинський заявив, що договір з підзахисним був укладений лише вчора, та попросив надати йому можливість детально вивчити матеріали справи.

 “Прошу дати мені хоча б два місяці на вивчення”, – сказав Лозинський.

 Суд задовольнив клопотання захисника Чупірчука та доручив прокурору ознайомити нового адвоката зі справою. Наступне засідання відбудеться 27 квітня о 14:00.

Нагадаємо, 12 березня 2015 року Богдана Чупірчука та директора спортивного комплексу Івана Слюсара затримали під час одержання хабара. Чиновники вимагали та одержали 5 тисяч доларів США та 7 тисяч гривень. За таку винагороду посадовці обіцяли позитивне вирішення питання щодо надання в оренду нежитлових приміщень для здійснення підприємницької діяльності на території стадіону. Затримали хабарників під час одержання коштів.

Прокуратурою Івано-Франківської області вже завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо посадовця. Обвинувальний акт стосовно Чупірчука Б. В. скеровано для розляду по суті у Івано-Франківський міський суд за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Кілька судових засідань переносили через хворобу обвинуваченого. Розгляд цієї справи часто переносили через те, що на засідання не з’являлися сторони. У вересні 2016 року обвинувачений поклопотав про відвід судді, а на минулому засіданні відмовився від адвокатів.